Меню Закрити

Виставка арт-проєкту «Воїни Світла» триває у ТНМУ

1 листопада студенти ТНМУ вчергове відвідали виставку «Воїни Світла», яка демонструється в адмінкорпусі. Її склали художні полотна, створені пораненими бійцями, які перебувають на лікуванні та реабілітації в різних медичних закладах Тернополя, та світлини, зроблені під час роботи над картинами.

За сприяння Центру виховної роботи та культурного розвитку виставка урочисто розпочалася 18 жовтня 2023 року. Її вже відвідало понад 250 студентів та викладачів. Організатори проекту допомоги пораненим – тернопільський художник Рустам Давлетов та волонтерка Олена Хмельницька – поділилися із присутніми враженнями від спілкування з пацієнтами лікарень, розповіли, як цей проект здійснювався в різних містах України. Вони були вражені, яку силу духу демонструють наші воїни, адже часто вони терплять неймовірний біль, мають пошкоджені чи втрачені кінцівки. Олена Хмельницька зазначила, що ці мужні кремезні молоді і не дуже чоловіки спочатку неохоче беруть пензлик, однак далі вже не можуть відмовитися від радості створювати нові світи на папері. І відтак з нетерпінням чекають чергової зустрічі з митцями. Є хлопці, які вже намалювали декілька картин і не планують зупинятися. Усі вони відзначають, що таким чином відкривають нові грані власної особистості, долають зневіру у власних силах та навіть забувають про біль. Лікарі віддавна відзначають цілющий вплив мистецтва на зранену душу, недарма сьогодні такою запитуваною для лікування різноманітних важких станів психіки є арт-терапія. Організатори зазначили, що теж навчаються разом із бійцями. Для успішної роботи слід було багато зрозуміти і подолати внутрішні страхи і бар’єри. Однак сьогодні вони успішно спілкуються на зустрічах зі своїми підопічними і не перестають цього робити навіть після виписки.

Наголошуємо, що виставка полотен поранених бійців «Воїни світла» триває у фоє 4 поверху адмінкорпусу ТНМУ, з питань відвідин студентами просимо звертатися в Центр виховної роботи та культурного розвитку.

Центр виховної роботи та культурного розвитку запрошує студентів старших курсів (хто має мінімальні мистецькі навички або просто бажає взяти участь у такій діяльності) долучитися до проєкту «Воїни світла», який покликаний допомогти пораненим займатися мистецтвом та ремеслами, надати необхідну допомогу, принести їм дещицю теплого та приязного людського спілкування. Наше суспільство повинно навчитися шанобливого та відповідального ставлення до кожного воїна, до кожного постраждалого, до всіх, хто став жертвою цієї війни. Адже людяність – це не політика держави, а особистий вибір, особиста оцінка усього того, що з нами сталося сьогодні.

Фото – Андріани Гуменюк. Фотоальбом https://www.facebook.com/media/set/?vanity=tdmu.official&set=a.720558500109832.

Інформацію надала керівниця центру виховної роботи та культурного розвитку Марта Руденко.

JExcel Display Excel File from WordPress Media Library Example